Google premašio milijardu

Bez autora
Jun 22 2011

Google je prvi internet servis koji je prešao brojku od milijardu pojedinačnih posetilaca u jednom mjesecu. Google-ove stranice u maju je koristilo nešto više od milijardu pojedinačnih korisnika, 8,4 odsto više nego godinu ranije. Microsoft je zadržao drugu poziciju sa 905 miliona jedinstvenih korisnika u maju, ili 15 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.Facebook je ostvario snažan rast od 30 posto na 714 miliona posetilaca, dok je Yahoo stranice koristilo 689 miliona korisnika, 10,8 odsto više nego u uporednom periodu.

Google premašio milijarduGoogle je prvi internet servis koji je prešao brojku od milijardu pojedinačnih posetilaca u jednom mjesecu, pokazali su najnoviji podaci analitičke kompanije Comscore.

Google- ove stranice u maju je koristilo nešto više od milijardu pojedinačnih korisnika, 8,4 odsto više nego godinu ranije.

Prema podacima Comscore-a, Microsoft je zadržao drugu poziciju sa 905 miliona jedinstvenih korisnika u maju, ili 15 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu, prenosi Poslovni dnevnik.

Facebook je ostvario snažan rast od 30 posto na 714 miliona posjetilaca, dok je Yahoo stranice koristilo 689 miliona korisnika, 10,8 odsto više nego u uporednom periodu.

Iako je vodeći po broju posetilaca u maju, na Google-u su korisnici proveli manje vremena nego na Facebook-u odnosno 200 milijardi minuta u odnosu na 250 milijardi na najpoznatijoj društvenoj mreži.

Kada je Comscore počeo s merenjem internetskog saobraćaja u 2006. godini, Google je imao manje od 500 miliona mesečnih posetilaca, dok je Microsoft bio najpopularnija online destinacija sa 539 miliona korisnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik